OVERNACHTING DUITSLAND .com
campings, hotels, vakantiehuizen, rondreizen, fietsvakanties en wandelvakanties

Berlijn op de fiets

Met de fiets een stad bezoeken is vaak de beste manier aangezien je makkelijk overal kan komen en de leuke straatjes en kleine restaurants ook tegen komt. Het kan namelijk heel vermoeiend zijn heel de dag rond te lopen in een stad, en in een stad als Berlijn heb je dan lang niet alles gezien.

Berlijn en Potsdam
Daarom is een aantal dagen door Berlijn fietsen de perfecte manier om deze stad vol historie te bezichtigen. Naast Berlijn is Potsdam ook een interessante stad om te zien, met zijn vele historische paleizen en mooie gigantische tuinen waar je grotendeels ook doorheen kan fietsen. Het is verrassend om te zien hoe groen Berlijn en zijn omgeving is waar je grotendeels door parken, langs meren en door bossen kan fietsen en je niet telkens tussen het verkeer zal zitten. Potsdam, tot na de oorlog onbekend voor veel mensen maar met grote waarden. De vele kastelen, paleizen en mooie parken rondom het stadje Potsdam zelf zijn erg speciaal om te zien. Het stadje Potsdam zelf is minder interessant hoewel je er wel een kleine versie van de Brandenburgertor kan vinden en het een eigen 'Dutch quarter' heeft waar typische Nederlandse huizen zijn nagebouwd.

Iedereen kan zelf zijn eigen reis bepalen in Berlijn, je kan je eigen fietsen mee nemen zoals een omafiets die niet veel ruimte in neemt of je gaat voor makkelijk en huurt je fiets hier in Berlijn. Ook het inhuren van een tourgids of gewoon simpel weg het kopen van een boekje is voldoende. Voor overnachtingen in Berlijn kijkt u verder op overnachtingduitsland.com

Hotspots in en rond Berlijn
Berlijn city center is een must om te bezichtigen, historische monumenten als de Fernsehturm, Brandenburger tor, Berlijnse muur, checkpoint charly en het museums over het Nazi regime zijn erg interessant. Ook biedt Berlijn vele shop, eet en drink gelegenheden verspreid over de hele stad. Zo is er in Charlottenburg veel mogelijk hiertoe in het grootste shoppingcenter van Europa, het KaDeWe (Kaufhaus Des Westen). Ook in het centrum van Berlijn ook wel 'Mitte' dichtbij checkpoint charly zijn veel mooie en leuke winkels waar je dagen kan rondzwerven. Dan is Potsdam zelf ook een 'must' om te bezoeken en raad ik je aan niet te lang in Berlijn te blijven en tijd over te houden voor deze mooie stad. Hierin is het Sanssouci palace een mooi aanzicht en 'de' trekpleister. De omgeving van Potsdam is ook erg mooi, hier kunt u dan ook leuke tochten uitstippelen en langs omliggende meren en bossen fietsen. Wilt u meer zien van de omgeving en heeft u hier meer tijd voor dan kunt u ook naar omliggende steden fietsen als Spandau, Henningsdorf en Hohen Neuendorf. U zult zien dat de omgeving erg groen is en leuk is om doorheen te fietsen. Daarna kunt u altijd weer terugfietsen naar Berlijn en de laatste plekken bezichtigen als de vele parken waar de Berliner zich op een rustige zondag amuseert of het drukke Alexanderplatz en de moderne architectuur gebouwen in het Westen.

Kortom er is genoeg te doen in Berlijn en rondom en door zijn groene omgeving is dit ideaal voor een fietsvakantie.

Begin direct ontspannen aan de vakantie door met de bus af te reizen naar Berlijn. Het is zelfs mogelijk om uw eigen fietsen mee te nemen tijdens de busreis naar Berlijn. Onderweg kunt u genieten van het Duitse landschap tijdens de busreis Duitsland